Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Ανδρική περιποίηση, το ταμπού που έγινε ανάγκη.

Η εποχή του μύθου "είμαι άντρας και δεν έχω ανάγκη από τίποτα" -ευτυχώς!- έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Οι εποχές αλλάζουν και μαζί τους και οι συνήθειες. Τα σύγχρονα αντρικά πρότυπα του επιχειρηματία, του γοητευτικού, του πετυχημένου απαιτούν πλέον μια ευπαρουσίαστη εμφάνιση. Και αν στο περιτύλιγμα που λέγεται ντύσιμο τα πράγματα φαντάζουν πιο εύκολα, πόσο εύκολα είναι στην τριπλέτα πρόσωπο - σώμα - ψυχή; Παράγοντες όπως το κάπνισμα, το αλκοόλ, η κακή διατροφή, το στρες, η μόλυνση του περιβάλλοντος, η υπεριώδης ακτινοβολία και... και.... και... επηρεάζουν τον οργανισμό τόσο των γυναικών όσο και των αντρών προκαλώντας ποικίλες βλάβες τόσο στα ζωτικά όργανα όσο και στο δέρμα.
Το δέρμα είναι η μεγαλύτερη ασπίδα του οργανισμού μας καθώς τον προφυλάσσει (όσο κι αυτό μπορεί) από τους δυσμενείς εξωτερικούς παράγοντες. Χρέος μας λοιπόν είναι να το αγαπάμε και να το φροντίζουμε. Και αν οι γυναίκες είμαστε διδάκτορες του είδους πόσοι άνδρες άραγε μας ακολουθούν; Η αλήθεια είναι "ΠΟΛΛΟΙ!".
Ο άντρας του σήμερα, κατανοώντας όλα τα παραπάνω, φροντίζει όχι μόνο το σώμα του με την άσκηση αλλά και το δέρμα του. Ζωντανό δέρμα σημαίνει φως, θετική διάθεση, ψυχική υγεία. Και όταν η ανάγκη γίνεται συνήθεια τότε τα πράγματα είναι πιο εύκολα απ΄όσο φαίνονται.
Κάνε κανόνα να πλένεις κάθε πρωί το πρόσωπό σου με ένα καθαριστικό που περιέχει ΑΗΑ ώστε να απομακρυνθούν τα νεκρά κύτταρα, υπεύθυνα για τη θαμπή όψη της επιδερμίδας. Δυστυχώς το νερό από μόνο του χωρίς τη συνοδεία του κατάλληλου οργανικού διαλύτη δεν αρκεί.
Συνέχισε χρησιμοποιώντας μία ενυδατική κρέμα για να απαλύνεις τις γραμμές που αφήνει πίσω της η ξηρότητα. Διάλεξε την κατάλληλη ανάλογα με τον τύπο του δέρματός σου και την ηλικία σου. Δεν είναι καθόλου δύσκολο καθώς κάθε εταιρεία καλλυντικών πλέον διαθέτει και την αντρική σειρά της.
Φρόντισε η κρέμα που θα διαλέξεις να έχει δείκτη αντηλιακής προστασίας για να ελέγξεις τη φωτογήρανση.
Αν ο τρόπος ζωής σου (εργασία, σπορ) καθιστούν αναπόφευκτη την έκθεση του προσώπου σου στον αέρα ή στον ήλιο, φρόντισε το προϊόν που θα διαλέξεις να είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά (πχ λευκό ή πράσινο τσάι), βιταμίνες C και Ε και συνένζυμο Q10. Μην ξεχνάς τα μάτια σου!
Η επανάληψη της πρωινής διαδικασίας είναι εξίσου σημαντική και πριν τον ύπνο κατά τη διάρκεια του οποίου ανανεώνονται τα κύτταρα και παράγεται το κολλαγόνο.

Το πρόσωπο είναι ο καθρέφτης της ψυχής. Στο χέρι μας λοιπόν είναι οι άλλοι να την δουν όσο πιο φρέσκια γίνεται.

Στέλλα Νάκου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου