Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Κυτταρίτιδα στα χρόνια της κρίσης


Οι περισσότερες γυναίκες παίρνουν δραστικά μέτρα κατά της κυτταρίτιδας όσο το καλοκαίρι πλησιάζει. Για να απαλλαγείτε όμως από το δέρμα που μοιάζει με φλοιό πορτοκαλιού, θα πρέπει να φροντίσει για το σώμα σας όλο το χρόνο.
Σήμερα υπάρχουν διάφορες θεραπείες και τα προϊόντα που υπόσχονται σφιχτό και λείο δέρμα. Μερικά από αυτά δίνουν καλά αποτελέσματα, ενώ άλλα είναι απλώς τεχνάσματα του μάρκετινγκ. Ωστόσο, προκειμένου να κρίνετε την αποτελεσματικότητά τους, θα πρέπει ούτε λίγο ούτε πολύ να τα δοκιμάσετε.
Αν δεν είστε έτοιμοι να δαπανήσετε πολλά χρήματα για καλλυντικά προϊόντα και θεραπείες που θα σφίξουν το δέρμα σας, τότε μπορείτε να δοκιμάσετε κάποιες σπιτικές θεραπείες που συχνά μπορεί να είναι εξίσου αποτελεσματικά κατά της κυτταρίτιδας
Ναι, ο καφές μπορεί να σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από την κυτταρίτιδα, και όχι όταν τον καταναλώνετε, αλλά όταν τον χρησιμοποιείτε στην απολέπιση. Η καφεΐνη που βρίσκεται στον καφέ είναι το κύριο συστατικό πολλών αντικυτταριτιδικών προϊόντων.
Ο απλούστερος τρόπος για να χρησιμοποιήσουμε τη δύναμη της καφεΐνης από τον καφέ είναι να χρησιμοποιείτε τον φρεσκοαλεσμένο ακατέργαστο καφέ.
Αν έχετε 10 λεπτά:
Πάρτε μισό φλιτζάνι καφέ και πάτε στο ντους. Προσθέστε λίγο ζεστό νερό ώστε να γίνει πάστα. Προτιμήστε το ντους με ζεστό νερό, για να εισχωρήσει η καφεΐνη πιο βαθιά στο δέρμα. Πάρτε λίγο από το μείγμα στα χέρια σας και με κυκλικές κινήσεις, κάντε μασάζ για πέντε λεπτά στις πληγείσες περιοχές (γλουτούς - μηρούς) και ξεπλύνετε με κρύο νερό. Το κρύο νερό θα συρρικνώσει τους πόρους σας και θα κάνει το δέρμα σας πιο σφιχτό.

Αν έχετε 40 λεπτά:
Πάρτε μισό φλιτζάνι καφέ, ανακατέψτε το με ζεστό νερό μέχρι να γίνει πάστα και προσθέστε 2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο ή εθαίριο έλαιο δεντρολίβανου.
Βάλτε παλιές εφημερίδες στο πάτωμα για να το προστατεύσετε και με κυκλικές κινήσεις τρίψτε με το μίγμα  τα σημεία όπου έχετε κυτταρίτιδα.
Στη συνέχεια, με μια πλαστική μεμβράνη κουζίνας, τυλίξτε τις περιοχές στις οποίες έχετε εφαρμοστεί το υλικό.
Χαλαρώστε. Μέσα σε 30 λεπτά ενώ η καφεΐνη κάνει τη δουλειά της, μπορείτε να ακούσετε μουσική, να διαβάσετε ένα βιβλίο ή να δείτε τηλεόραση. Είναι αποδεδειγμένο ότι η χαλάρωση βοηθάει κατά της κυτταρίτιδας. Τέλος, ξεπλύνετε με κρύο νερό.
Μετά από αυτή την διαδικασία, αμέσως θα παρατηρήσετε ότι το δέρμα  σας είναι ομαλότερο και πιο απαλό, και με την πάροδο του χρόνου θα παρατηρήσετε ότι η κυτταρίτιδα μειώνεται.
ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Καθαρίστε το ντους σας το συντομότερο δυνατόν, γιατί ο καφές μπορεί να αφήσει μόνιμους λεκέδες. Το τρίψιμο του δέρματός σας είναι ένας αποτελεσματικός και απλός τρόπος για την μείωση της κυτταρίτιδας. Με το τρίψιμο βελτιώνετε την κυκλοφορία του αίματος και αφαιρείτε τα νεκρά κύτταρα από το ανώτερο στρώμα της επιδερμίδας.
Πάρτε μια βούρτσα με μαλακές τρίχες και αρχίστε να βουρτσίζετε το δέρμα ενώ είναι ξηρό. Είναι καλύτερο να γίνει αυτό πριν από το ντους.
Ξεκινήστε από τα πόδια και να φτάσει μέχρι τους μηρούς και τους γλουτούς. Μην χρησιμοποιείτε ισχυρές πιέσεις.
Ο χυμός λεμονιού βοηθά στη διαδικασία τήξης της κυτταρίτιδας. Σε ένα ποτήρι βάλτε το χυμό ενός λεμονιού και συμπληρώστε χλιαρό νερό. Εάν έχετε δυσανεξία στο ξινό, προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι.
Πιείτε το προετοιμασμένο χυμό λεμονιού 2-3 φορές την ημέρα. Η κατανάλωση του χυμού λεμονιού από μόνη της δεν θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από την κυτταρίτιδα, αλλά σε συνδυασμό με το μασάζ, το βούρτσισμα και άλλες μεθόδους, δίνει άριστα αποτελέσματα.
Λάβε σήμερα κιόλας τα μέτρα σας κατά της κυτταρίτιδας και.... ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!!!

Στέλλα Νάκου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου