Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

10 συμβουλές για ξύρισμα χωρίς ερεθισμούς

1. Αφήστε την επιδερμίδα σας να "ξυπνήσει". Το ξύρισμα δεν είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε το πρωί. Ξεκινήστε διαβάζοντας την εφημερίδα σας ή πίνοντας τον καφέ σας προκειμένου να αφήσετε αρκετό χρόνο να ξεπρηστεί το πρόσωπό σας μετά τον ύπνο. Εάν δεν έχετε την πολυτέλεια του χρόνου, ξεκινήστε με ένα ζεστό μπάνιο. 

2. Πριν ξεκινήσετε το ξύρισμα κάντε απολέπιση για να απαλλαχθείτε από νεκρά κύτταρα και να προετοιμάσετε την επιδερμίδα σας για το ξύρισμα.

3. Βρέξτε το πρόσωπό σας με ζεστό ή καυτό νερό πριν το ξύρισμα που βοηθά τόσο το στέλεχος της τρίχας όσο και το δέρμα.

4. Κάντε ένα καλό μασάζ με την κρέμα ή τον αφρό ξυρίσματος στο δέρμα σας πριν ξεκινήσετε. Όχι μόνο μαλακώνει τις τρίχες αλλά σας προστατεύει και από κοψίματα και ερεθισμούς. 

5. Σιγουρευτείτε πως οι λεπίδες του ξυραφιού είναι αρκετά αιχμηρές. Οι παλιές μη αιχμηρές λεπίδες είναι η αιτία για τα περισσότερα ατυχήματα στο ξύρισμα.

6. Μην πιέζετε δυνατά το ξυράφι στο δέρμα σας.

7. Ξεκινήστε πρώτα με τις πιο ευαίσθητες περιοχές του προσώπου - το λαιμό και κάτω από το πηγούνι - και συνεχίστε με το υπόλοιπο πρόσωπο.

8. Φροντίστε να καθαρίζετε συχνά το ξυράφι, ξεπλένοντάς το καυτό νερό.

9. Χρησιμοποιήστε μια ελαφριά ενυδατική κρέμα μετά το ξύρισμα. Θα καταπραΰνει και θα προστατεύσει το δέρμα σας. Εάν χρησιμοποιείτε after shave προσέξτε εάν περιέχει οινόπνευμα γιατί θα ερεθίσει το δέρμα σας.

10. Προσέξτε εάν τα προϊόντα που χρησιμοποιούνται περιέχουν μεθανόλη γιατί παρά την αίσθηση φρεσκάδας που δίνει, ερεθίζει το δέρμα, όπως ακριβώς και το οινόπνευμα.


Πηγή: www.hairolution.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου