Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Όταν η λιπαρότητα χτυπάει την πόρτα των ανδρών

Η λιπαρότητα στο πρόσωπο είναι ένας εφιάλτης τόσο για τις γυναίκες όσο και για τους άντρες οι οποίοι σε ποσοστό μεγαλύτερο του 30% δηλώνουν ότι ανήκουν σε αυτή την κατηγορία. Σε βαθμό που να μην προκαλεί πρόβλημα οι λιπαρότητα είναι επιθυμητή καθώς χαρίζει την φυσική ενυδάτωση στο πρόσωπο. Σε μεγαλύτερο βαθμό όμως είναι η αιτία για σπυράκια, μαύρα στίγματα και γυαλάδες. Η αύξηση της τεστοστερόνης είναι ένας από τους παράγοντες που οδηγεί στην έξαρση των σμηγματογόνων αδένων. Η κακή επίσης διατροφή και το άγχος εντείνουν το πρόβλημα.
Λύση δεν είναι να πλένεις και να τρίβεις συνεχώς το πρόσωπό σου. Έτσι όχι μόνο δεν λύνεις το πρόβλημα, αλλά το μεγεθύνεις καθώς το δέρμα σου κυριολεκτικά αποσυντονίζεται. Δύο φορές τη μέρα, πρωί και βράδυ, είναι η ιδανική συχνότητα. Διάλεξε ένα facial wash με σακυλικό οξύ. Συστατικά που βοηθούν επίσης στη ρύθμιση της λιπαρότητας είναι ο δυόσμος και το τεϊόδεντρο. Καθάρισε το πρόσωπό σου κάνοντας απαλές κινήσεις με τα δάχτυλα και ξέπλυνε με άφθονο χλιαρό νερό. Κάνε μία φορά την εβδομάδα scrub ώστε να απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα που φράζουν τους πόρους και ευνοούν τη συσσώρευση σμήγματος. Μετά από κάθε καθαρισμό μην ξεχνάς την ενυδατική σου κρέμα. Διάλεξε μία oil free σε μορφή gel ώστε να δώσεις στο δέρμα σου την υγρασία και την ελαστικότητα που χρειάζεται. Μία ρυθμιστική μάσκα κάθε δεύτερη εβδομάδα όχι μόνο δεν είναι ντροπή, αλλά θα σε βοηθήσει πολύ καθώς πρόκειται για πιο εντατική θεραπεία. 
Τέλος, απέφυγε να ακουμπάς το πρόσωπό σου και φρόντισε να αλλάζεις την πετσέτα σου καθημερινά, καθώς ότι έρχεται σε επαφή απευθείας με το δέρμα σου είναι και μια νέα πηγή μικροβίων.

Στέλλα Νάκου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου