Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Κρέμα ημέρας: Η σωστή επιλογή

Πριν αποφασίσετε να αγοράσετε μια κρέμα ημέρας, σκεφτείτε ποιο είναι το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η επιδερμίδα σας, λάβετε υπόψη το περιβάλλον που ζείτε και σεβαστείτε τις καθημερινές σας συνήθειες. Οι ερωτήσεις που ακολουθούν θα σας βοηθήσουν να καταλήξετε στη συνταγή ομορφιάς που ανταποκρίνεται καλύτερα στο δικό σας δέρμα.

Τι τύπο επιδερμίδας έχω;

Αν το δέρμα σας είναι ξηρό: Χρειάζεστε μια πλούσια ενυδατική σύνθεση. Αναζητήστε προϊόντα που ενισχύουν το υδρολιπιδικό φιλμ του δέρματος συμβάλλοντας στην επαναφορά της υγρασίας του σε σωστά επίπεδα, ενώ το αφήνουν απαλό όλη μέρα.

Αν το πρόβλημά σας είναι η έντονη λιπαρότητα: Χρειάζεστε προϊόντα σε μορφή τζελ με ελαφριά σύνθεση, που απορροφώνται εύκολα και απομακρύνουν τη γυαλάδα, συσφίγγουν τους πόρους και ρυθμίζουν την έκκριση σμήγματος.

Αν οι πρώτες ρυτίδες έχουν κάνει την εμφάνισή τους: Η ανάγκη για μια αντιρυτιδική φόρμουλα, η οποία δρα επανορθωτικά στα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας, είναι πια επιτακτική. Αναζητήστε συνθέσεις με υαλουρονικό οξύ το οποίο αναπληρώνει την υγρασία του δέρματος απαλύνοντας λεπτές γραμμές και ρυτίδες, αλλά και ενεργά συστατικά που δρουν επανορθωτικά, σβήνουν τις ατέλειες και καθυστερούν τα σημάδια του χρόνου. 

Αν αυτό που σας προβληματίζει είναι η απώλεια της φωτεινότητας, η θαμπή όψη και οι δυσχρωμίες: Χρειάζεστε ένα προϊόν που θα χαρίσει ομοιόμορφο χρωματικό τόνο στο πρόσωπό σας και θα επαναφέρει τη νεανική λάμψη του. Αναζητήστε μια κρέμα πλούσια σε βιταμίνη C, γνωστή για τις λευκαντικές ιδιότητές της, ή σε οπτικούς παράγοντες νέας γενιάς που βοηθούν το δέρμα να αντανακλά καλύτερα το φως.

Αν η επιδερμίδα σας έχει χάσει το νεανικό της σφρίγος και σας απασχολεί η χαλάρωση: Επενδύστε σε μια σύνθεση που ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης χαρίζοντας στο δέρμα τη χαμένη ελαστικότητα και σφριγηλότητά του. 

Αν έχετε ευαίσθητη ή αλλεργική επιδερμίδα, επενδύστε σε πιο αγνές συνθέσεις με υποαλλεργικούς παράγοντες και καταπραϋντικές ιδιότητες. 

Πόσο χρόνο μπορώ να διαθέσω για τη φροντίδα της επιδερμίδας μου;

Εάν το πρωί βιάζεστε να πάτε στη δουλειά σας, χρειάζεστε μια κρέμα που τα κάνει όλα: ενυδάτωση, αντιγήρανση, αντιοξειδωτική και αντηλιακή προστασία. Εάν πάλι η φροντίδα του προσώπου αποτελεί για εσάς μια μικρή ιεροτελεστία την οποία απολαμβάνετε λεπτό προς λεπτό, η χρήση ενός σέρουμ πριν από την ενυδατική σας κρέμα είναι απαραίτητη. "Οι οροί νέας γενιάς αποτελούν must στην αντιγήρανση και κανονικά πρέπει να γίνουν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής περιποίησης ανεξάρτητα από την ηλικία και τις ανάγκες της επιδερμίδας", αναφέρει ο Έντουαρτ Μοβέ Ζαρβί, διευθυντής επικοινωνίας της επιστημονικής ομάδας του Dior. Και συνεχίζει: "Προετοιμάζουν την επιδερμίδα να δεχτεί τα συστατικά της κρέμας που ακολουθεί μεγιστοποιώντας τη δράση τους και εξασφαλίζει καλύτερα αποτελέσματα. Ωστόσο, εκείνο που πρέπει να προσέξετε είναι η συμβατότητα στις υφές. Γι' αυτό καλό είναι να χρησιμοποιείτε κρέμα ημέρας και ορό από την ίδια σειρά".

Πού ζώ;

Οι περιβαλλοντικές συνθήκες και το κλίμα επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό την επιδερμίδα. Το χειμώνα οι εναλλαγές στη θερμοκρασία από τους κλειστούς στους ανοιχτούς χώρους επιδρούν αρνητικά στον προστατευτικό φραγμό του δέρματος, με αποτέλεσμα την απώλεια υγρασίας. Η επιδερμίδα γίνεται ξηρή, σκάει, τραβάει και έχει ανάγκη από μια πλούσια ενυδατική κρέμα. Από την άλλη, το καλοκαίρι, ο Νο 1 εχθρός είναι η ηλιακή ακτινοβολία. Η καθημερινή σας περιποίηση πρέπει απαραιτήτως να περιλαμβάνει δείκτη αντηλιακής προστασίας. Το ίδιο ισχύει και το μεγάλο υψόμετρο, αφού σύμφωνα με έρευνες, η ηλιακή ακτινοβολία αντανακλάται στο χιόνι σε ποσοστό μέχρι και 80%. Αυτό σημαίνει ότι στις χειμερινές αποδράσεις σας στο βουνό πρέπει πάντα να έχετε μαζί σας ενυδατική κρέμα SPF ή ακόμα καλύτερα, αντηλιακό. Όσο για τη ζωή μέσα στην πόλη, ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι η μόλυνση της ατμόσφαιρας, την οποία μπορείτε να αντιμετωπίσετε με προϊόντα πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες, όπως βιταμίνη C, συνένζυμο Q10, πολυφαινόλες κλπ.


Πηγή: www.elle.gr


Διαβάστε επίσης:





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου